Uw verblijf
Type accomodatie:
 
Plaats:
 
Aankomst datum
 
Vertrek datum
 
Aantal kamers
kamers 1  Aantal personen
 
uw
Skipas
online
Wijn en raclette uitstapje in Sierre
Wijn en terroir > Wijn en raclette uitstapje in Sierre

Wijn en raclette uitstapje in Sierre

Wijn, raclette, abrikozen… ontdek de gastronomische geheimen van het Wallis gebied in de Château de Villa in Sierre. In de wijnkelder en het restaurant vindt u zorgvuldig geselecteerde producten uit de Wallis streek.

Wij organiseren voor u

  • Een wijnproeverij in de wijnkelder van de Château de Villa
  • Een typisch ‘Walliser’ maaltijd in het restaurant van de Château de Villa
  • Een bezoek aan het en wijn museum in Sierre en/of Salgesch
  • Een overnachting in het Hotel de la Poste*** in Sierre op basis van bed & breakfast

Ontdekt u de locale producten van de Wallis regio

in een dag of gedurende een weekeinde. Maaltijden en proeverijen mogelijk tijdens de lunch of het avondmaal.

Raclette, gedroogd vlees, roggebrood, en Walliser wijnen staan tot uw beschikking in de unieke sfeer van de Château de Villa, de authentieke woning van een ‘Maître’ uit Sierre.

De wijnproeverij vindt plaats in de wijnkelder van de Château de Villa ; u ontvangt een voucher ter waarde van CHF 18.-/persoon waarmee u de mogelijkheid heeft om 4 of 5 glazen wijn te nuttigen inclusief het welkomsdrankje aangeboden door de Château (Fendant, Pinot, Gamay, Dôle of vruchtensap uit de streek).

Het wijn museum

Het wijnmuseum schetst de geschiedenis van deze uitzonderlijke bergwijnbouw, gevoed door traditie en passie.

Het Wijnmuseum bevindt zich op twee plekken in het hart van de Wallis streek : een vaste expositieruimte in het Maison Zumofen in Salgesch en een tijdelijke expositieruimte naast de Château de Villa in Sierre. De wijnroute verbindt de twee bezienswaardigheden met elkaar en loopt door de wijngaarden vol natuurlijke schoonheid en seizoenskleuren.

In het Château de Villa 

640 geselecteerde wijnen en de expertise van meer dan 100 wijnboeren zijn in deze exclusieve wijnkelder samengebracht. Bezoekers kunnen hier wekelijks een selectie van 8 wijnen per glas, afkomstig van 4 eigenaren, proeven en deze per fles aankopen.

De typisch ‘Walliser’ maaltijd bestaat uit 100% locale producten : assiette valaisanne (gedroogde lekkernijen zoals gedroogd vlees, rauwe ham, spek), 5 verschillende raclette kazen afkomstig uit 5 verschillende streken in het Wallis gebied, en als laatste een abricotine sorbet.

Om het plezier te verlengen kunt u ook een overnachting boeken in het Hotel de la Poste*** : charmant hotel in het centrum van Sierre en compleet  gerenoveerd in 2007.

Geldigheid

Het gehele jaar

Prijs

Proeverij en maaltijd CHF 70.-/pers.
Proeverij en maaltijd met overnachting vanaf CHF 175.-/pers.

Vanaf CHF 70.-/pers
Vraag een offerte
Dit kunt u ook in onze regio ontdekken
De community van wijnliefhebbers

Initiatef van Toeristisch Informatie Punt van Sierre, Salgesch en omgeving, in direct verband met Sierre-Anniviers Marketing, Vinum Montis is een eenvoudige, originele en innovatieve aanpak gericht op wijnliefhebbers.


De raclette

Wat is Raclette nu precies ? Raclette is een typisch gerecht uit de Wallis regio, afkomstig uit de Alpen en pastorale wereld…

 

Fotogalerij

 

 

Vinea, de Zwitserse wijnbeurs

Tijdens het eerste weekend van September, nodigen meer dan 150 Zwitserse wijnproducenten u uit om hun wijnen te ontdekken.

www.vinea.ch