Uw verblijf
Type accomodatie:
 
Plaats:
 
Aankomst datum
 
Vertrek datum
 
Aantal kamers
kamers 1  Aantal personen
 
uw
Skipas
online
Funivin van Sierre naar Crans-Montana
Wijn en terroir > Funivin van Sierre naar Crans-Montana

Funivin van Sierre naar Crans-Montana

Neemt u van Maart tot November de gondelbaan om in alle veiligheid de wijnen van de Wallis regio aan de Château de Villa in Sierre te ontdekken.

Wij organiseren voor u

  • Heen en terug per gondelbaan van Crans-Montana naar Sierre (of andersom)
  • Een wijnproeverij in de wijnkelder van de Château de Villa
  • Een bezoek aan het en wijn museum in Sierre en/of Salgesch

Om de producten van de Wallis regio in alle veiligheid te kunnen ontdekken, adviseren wij u gebruik te maken van de Funivin aanbieding.

De gondelbaan

geeft u de mogelijkheid om van Sierre naar Crans-Montana te gaan zonder dat u hiervoor de auto nodig heeft, zodat u volop van de wijnproeverij kunt genieten. Vanaf de halte Muraz, volgt u de wijnroute tot de Château de Villa, de authentieke woning van een ‘Maître’ uit Sierre.

Het wijn museum

Het wijnmuseum schetst de geschiedenis van deze uitzonderlijke bergwijnbouw, gevoed door traditie en passie.

Het Wijnmuseum bevindt zich op twee plekken in het hart van de Wallis streek : een vaste expositieruimte in het Maison Zumofen in Salgesch en een tijdelijke expositieruimte naast de Château de Villa in Sierre. De wijnroute verbindt de twee bezienswaardigheden met elkaar en loopt door de wijngaarden vol natuurlijke schoonheid en seizoenskleuren.

Het Château de Villa 

De wijnproeverij vindt plaats in de wijnkelder van de Château de Villa ; u ontvangt een voucher ter waarde van CHF 18.-/persoon waarmee u de mogelijkheid heeft om 4 of 5 glazen wijn te nuttigen inclusief het welkomstdrankje aangeboden door de Château (Fendant, Pinot, Gamay, Dôle of vruchtensap uit de streek).

640 geselecteerde wijnen en de expertise van meer dan 100 wijnboeren zijn in deze exclusieve wijnkelder samengebracht. Bezoekers kunnen hier wekelijks een selectie van 8 wijnen per glas, afkomstig van 4 eigenaren, proeven en deze per fles aankopen.

Geldigheid

Van Maart tot November

Prijs

CHF 33.-/pers. in plaats van CHF 52.-

CHF 33.-/pers.
Vraag een offerte
De community van wijnliefhebbers

Initiatef van Toeristisch Informatie Punt van Sierre, Salgesch en omgeving, in direct verband met Sierre-Anniviers Marketing, Vinum Montis is een eenvoudige, originele en innovatieve aanpak gericht op wijnliefhebbers.


"Les Coteaux de Sierre"

Weet u hoeveel wijnmakers deel uitmaken van de Vereniging van de "Coteaux de Sierre" ? Iets meer dan 50…

 

Fotogalerij

 

Cultureel bezoek aan de regio van Sierre